Większość z nas ma mniejsze lub większe problemy z trawieniem.
Poniżej przepisy na mieszanki ajurwedyjskie wspierające ten proces tak by jedzenie zostało jak najlepiej strawione z pozostawieniem jak najmniejszej ilości toksyn.
Możemy wówczas spodziewać się wytworzenia mniejszej ilości śluzów, a także poprzez sprawniejsze trawienie odciążymy nasz ekosystem jelitowy.
Przeciwwskazania: indywidualna wrażliwość lub alergia na któryś ze składników.
10 g imbiru sproszkowanego
10 g kminu rzymskiego sproszkowanego
10 g kolendry sproszkowanej
20 g suchej sproszkowanej mięty
20 g kopru włoskiego
Wszystko mieszamy i z gotowej już mieszanki zażywamy 1 łyżeczkę od herbaty po głównych posiłkach – 3 x dziennie
lub
10 g kminku lub kminu rzymskiego sproszkowanego
10 g kolendry sproszkowanej
20 g mięty sproszkowanej
20 g anyżu sproszkowanego
Postępujemy j.w.